公告:
ian0821 元老 Fans 发消息
我訂左這隻快艇,說明書講用 3S 2200mah 25C LIPO 電池.
http://www.youtube.com/watch?v=uA_Mg9FKvF0
電子嘢用:3536kv 1520 外轉子無刷電機...50a水冷無刷電調
請問有冇C兄玩開這隻快艇,如用2200mah電可以玩大約幾多分鐘呢?
用lipo電池玩要唔要做防水呢?接收又要做防水嗎?
仲有冇d嘢要特別注意呢?
謝謝!
林四海 超级元老 发消息
你是港人或是台人吧 咱们大陆是不让看这个网站的 大陆只让看优酷土豆。。。。。等等
ledledled 终极 Fans 发消息
可以上youtube中国代理
百度一下

林四海  那叫翻墙呵呵呵  发表于 12-3-20 11:01
ASHUN 超级元老 发消息
你噶配置估计玩3分钟左右,接收机怕水,最好摆向气球或者杜蕾斯入边,电池唔怕入水噶,不过要固定好,电池好惊过放,就系电压低过每节3.6V,过放噶电池好易死。建议换1540 3000-3500KV噶马达,电池可以两组并联使用。
ian0821 元老 Fans 发消息
唔該各位帥兄.

林四海  玩仿真吗老兄  发表于 12-3-20 11:02
Wraith 元老 Fans 发消息
(⊙o⊙)哦!!!