公告:
cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:12:30 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山
本帖最后由 cxlmichael 于 10-10-28 19:14 编辑

Bir kaç akşamdır ladekran montajı üzerinde çalışıyorum.

Montaja aşama aşama devam ediyorum. Öncelikle ana hatların montajı bittikten sonra orjinalinde olduğu gibi ( kendime palfinger vinçleri örnek aldım ) kırmızıya boyanacak

Kolun ana hatları monte edilmeye başladıkça görünüm yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

Şu an için hidrolik pistonları takmıyorum çünkü boyama işleme gerçekleşecek

Aksesuarlar ve pistonlar olmadan ham şekil şu şekilde:

:
老顽童xxn 论坛元老 发消息
发表于 10-10-28 19:13:57 |显示全部楼层 来自: 中国陕西西安
强大的不是一点点
cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:14:00 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山
Kolun montajını belli bir aşamaya getirince, hidrolik ventil grubunun montajına başladım. 8 li grup hazır olarak geliyor.

Bu ventil grubuna özel servolarının yerleştirilmesi gerekiyor.

Bunun için de servoların üzerinde hareket parçalarının ventil üzerindeki yuvalara girebilmesi amacıyla küçültülmesi gerekiyor.

8 adet servo yerleştirdikten sonra da şu şekilde bir görüntü ortaya çıkıyor:

Bu servolar hidrolik kolun üzerinde bulunan silindirlerin hareket etmesini sağlıyor.

Ardından da bu ventil grubunu 2. ve 3. aks arasına, şaseye monte ettim.

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:15:16 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山

Ladekran aracın en arkasına monte edilecek. Nasıl olduğunu görmek adına yerine koydum:

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:15:41 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山
Bu arada aracın diff. kilitlemelerin montajı da bitirildi. Scaleart da en beğendiğim özelliklerden bir tanesi de tüm diff.leri servo yardımı ile kumanda yardımıyla istediğiniz zaman kilitleyip açabiliyorsunuz.

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:16:00 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山
bulunuyor.

bu hidrolik aparatı görmek adına yine araç üzerinde fotoğrafladım.

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:16:17 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山
Aracın kabinini de komple parçalarına ayırdım. Özellikle iç detayları daha geliştirmek istediğimden ve boyasının daha iyi olmasını amaçladığımdan, tüm stickerları söktüm ve yeniden boyama işine başladım.

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:16:49 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山
Aracın kabinini de komple parçalarına ayırdım. Özellikle iç detayları daha geliştirmek istediğimden ve boyasının daha iyi olmasını amaçladığımdan, tüm stickerları söktüm ve yeniden boyama işine başladım.

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:17:10 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山

Aynı şekilde az önce resm edilen kırmızı pistonların takılacağı yükseltici parça da kırmızıya boyandı.

cxlmichael 超级元老 发消息
发表于 10-10-28 19:17:43 |显示全部楼层 来自: 中国广东中山

Alttaki resimlerde de hidrolik pistonların ladekran ana kasa üzerine montaja başlanmış halleri görülmekte. Pistınları henuz ta olarak monte edemiyorum çünkü montaj bağlantı yerleri üzerinden çok fazla hidrolik hortum geçecek.

Bu arka lamba grubu araç üzerine monte edildiğinde şöyle bir görüntü ortaya çıkıyor. Aracın syandart bir scaleartdan bir farkı da bu arka stopların bağlanacağı aparat. yine 8x8 halfpipe kipper da ( kum dorseli araç) arka stoplar çamurluklar üzerinde iken, bu aracın şasesinin arka çamurluklardan uzun olması nedeniyle, ilave aparat alınarak, arka lambalar bu frup üzerine yerleştirildi.

Aracın arka bölümünde sağ ve solda yer alan kırmızıya boyanmış aksesuarlar ise, benim eski araçlarımdan kalan, aslında siyah renkli parçalardı. Ancak aracın şasesi uzun olduğu için bu bölüm boşta kalacaktı . Hem görssel açıdan , hemde sağ tarafdaki tank şeklindeki parçaya hidrolik motorun yağ filtresini yerleştireceğimden, hem de fonksiyonellik sağlamış oldum. Normalde bu alt bölüme hidrolik pompayıbir tank içinde monteedecektim, ancak yere çok yakın oldu ve aracın özellikle yokuşlarda, yere sürterek performansını engelleyeceğinden, bu parçaları daha uygun buldum.

Aşağıdaki parça kamyonda hem ladekranın güç ünitesi gibi duruyor hem de arkaya alınmış bir egsoz vazifesi görüyor.

Aşağıdaki resimdeki tampon koruyucu siyah parça scaleart kiti değil, yine farklı bir üründen ilave edilmiş parçadır. Bir anlamda "hand made"

您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

广告投放|联系我们|手机|投稿|Archiver|About us|Advertise|遥控迷模型网|RCFans ( 粤ICP备10210518号-1 )

版权所有 RCFans.com © 2003-2016

返回顶部